太原北大青鸟计算机等级考试培训
面议发布时间: 2019-08-06 16:58:11
小编给大家带来2019年*英语等级考试三级全真模拟试题3套阅读C,希望对大家有所帮助。 阅读模拟试题: Nisaburo and Hiroko Ohata are unlike most Japanese couples their age.Sure,Hiroko,58,is worried about her husband's high blood pressure,while Nisaburo,60,promises his wife that if she loses 18 pounds they'11 take a trip abroad.What makes the Ohatas different is how they met,through a matchmaking organization for single seniors."On the second date,he asked if I wanted to meet his family,"says Hiroko."I took that as a proposal."A little rushed,perhaps,but 17years after his wife's death,Nisaburo knew he'd found a new wife.The couple just celebrated four years of marital happiness last month. In the past,people like Nisaburo and Hiroko might have chosen to live out their lives alone.But as Japan's society ages,attitudes about love and remarriage late in life are changing.In 2006,according to government data,three times more men and nearly five times more women in their 60sand 70s married for at least the second time,compared with 20 years before. Granted,change is slow.For this silver-haired population,the concept of"dating"is still masked by the term ocha nomi tomodachi(friends having tea together).And older people often need help meeting prospective mates.That's where specialized matchmaking services such as Ai Senior--"Love Senior"--come in.When Shunichi lkeda started the online service three years ago,he was surprised by how many visits he was getting from people in their 60s. Ikeda says that his clients have an"American perspective"about the dating scene.And their children are often very supportive,sometimes being the ones to register parents."More older people are realizing that life is supposed to be enjoyable--not lonely,"says Ikeda.About 17%of the matchmaking clients in Japan are over 50 years old,according to Ai Senior,and seniors'market share has more than doubled over the past three years. "For older,single men,even doing laundry or cooking is difficult,"says Ikeda."They want to live with a woman.Likewise,it can be boring for women living alone.They want to provide for someone." 1.According to the writer,the Ohatas are different from most senior Japanese couples in that______ A.they remarried with the help of an agency B.they decided to marry on the second date C.the husband suffers from a health problem D.the wife is concerned about losing weight 参考答案:A 参考解析:细节题。从文章一段第三句话“What makes the Ohatas different is how they met,through a matchmaking organization for single seniors.”可知:这对夫妻和同龄的日本夫妻相比,其特殊性在于他们是通过相亲机构介绍再婚的。故选A。 2.As is implied in the text,Nisaburo's proposal on the second date might be considered______ A.typical of single seniors B.irresponsible to his family C.a surprise to the woman D.a decision made in haste 参考答案:D 参考解析:推断题。从文章一、段第六句话“A little rushed,perhaps…”可知:Nisaburo第二次见面就提出面见家人有些仓促。故选D。 3.In Japan,the change in attitudes about remarriage results from an increase in ______ A.its population B.single women C.senior people D.the divorced 参考答案:C 参考解析:细节题。从文章第二段第二句话“But as Japan's society ages,attitudes about love and remarriage late in life are changing.”可知:但随着日本社会的老龄化,人们对爱情和老年再婚的态度也在改变。故选C。 4.According to Ai Senior,the matchmaking clients in Japan______ A.admire the American lifestyle B.are mostly under 50 years of age C.share a vague term for"dating" D.doubled over the past three years 参考答案:D 参考解析:细节题。从文章第四段第四句“…and seniors'market share has more than doubled over the past three years.”可知:老年人的市场份额已经比过去三年增加了一倍。故选D。
更多培训课程,学习资讯,课程优惠,课程开班,学校地址等学校信息,请进入 天才领路者网站详细了解
咨询电话:400-850-8622
相关文章
最新文章
相关课程